fredag den 12. september 2014

Krydderurtesalt

Her i sensommeren er det tilladt at være grådig med krydderurterne....
Mit første projekt med krydderurter har været at lave krydderurtesalt i forskellige varianter og opskriften er simpel:
- En rigtig god stor portion krydderurter (oregano, timian, salvie, estragon, løvstikke etc.)
- tilsvarende mængde havsalt
- evt. hvidløg og chili 

Krydderurterne skyldes grundigt og druppes tørre, og de stive stængler fjernes.
Det hele blandes i en blender - pas på at saltet ikke bliver for fint. Eventuelt kan krydderurterne hakkes lidt først inden de blandes med saltet.

Blandingen hældes ud på bagepapir i bradepande og sættes i ovnen ca. 30-40 minutter (afhænger af hvor vådt det er) v/ 100 grader.
Der dufter fantastisk i hele køkkenet!

Jeg har lavet to forskellige salte; den til højre er kun med krydderurter og den til venstre er med lidt mindre krydderurter, samt hjemmedyrket chili og hvidløg. 
Den sidste tager lidt længere tid at tørre, men er helt klart min favorit :-)

Udover at være super at bruge til madlavning, så er de også fine som værtindegave.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar